Ännu mer polisgrejer..


Idag hade jag två riktiga poliser i mitt vardagsrum. En kille och en tjej,som var så behagliga att jag efteråt fann mig själv sitta och fundera på hur det vore att bli polis(fritt fram för lustiga kommentarer om det).
Upprinnelsen till att dom kom var mina grannar. Titt som tätt låter det hemskt från lägenheten bredvid min. Det är en familj som bor där och mannen skriker och skäller och låter som Hitler ungefär. På det hörs det dunsar och smällar. Jag borde ha ringt polisen för flera månader sen men dum som man är drar man sig för att vara snett ute. Men ikväll gjorde jag det slutligen och efter deras besök hos grannen kom dom in till mig. Jag berättade vad jag hört och hur jag upplevt det. Polismännens slutsats var att "det går inte att bevisa någon konkret misshandel men man kände att något inte stod rätt till. Vi har gjort en anmälan om misshandel och du står som anmälare. Det var jättebra att du ringde och gör det igen om du hör liknande saker".


Det fick mig att må bra. Inte att den stackars kvinnan,som är sjukt liten och blek,och deras unge måste leva med ett stort as,men att mina skäl att ringa ändå visade sig ha täckning. Förhoppningsvis kan kvällen i slutändan betyda en hel del bra saker för mamman och barnet. Kanske också för mannen men han har jag just nu mindre sympatier för.


Nu blir det tidig sänggång.

Calling the police


Somnade 5.30 imorse efter att ha gaistat in Anaheim och sen kollat lite på Blood in blood out. Vaknade 11 av en pålitlig väckarklocka i form av Stefan(beautifuls.blogg.se). 12.15 tog jag en taxi till polishuset. Han jag satt med var väldigt trevlig och kompetent. Det hela gick bra men vakterna har tydligen sagt att jag utdelat ett slag...vilket inte stämmer. Får se hur det blir nu. Blir väl på sin höjd dagsböter vilket inte känns så farligt med tanke på att dom baseras på inkomst...


äldre


"Man föraktar vanliga människor tills man upptäcker att man är en själv". - Peter Birro


Dagens låt


REM - Man on the moon


image38

tvätt polis tvspel gudbarn


Hemma ensam igen efter många dagar i Kalle Admin Janssons sällskap. Håller på att tvätta vilket var på tiden. Har dom sista två veckorna sprungit och handlat kalsonger för dyra pengar. Så fort tumlaren är klar ska jag försöka sova. Vill helst vara halvpigg imorrn då det är dags att lära sig innebörden av ordet konsekvens. Jag ska på förhör hos polisen angående spottloskan för massa veckor sen. Trodde jag hade klarat mig undan men i måndags kom så samtalet. Kommer lägga mig förhållandevis platt och hoppas på det bästa. Låga/inga böter + en läxa?


Blev som sagt en del xbox i Högdalen. På en nychippad konsol spelades det nybrända spel. NHL var roligast men det faktum att jag blir ÅKSJUK av tv-spel tar bort en hel del av nöjet. Det e lite Lill-Erik över det faktiskt. Har tidigare trott att det berott på att jag inte haft med glasögonen men dom gjorde ingen större skillnad. Trist men bara att acceptera.


Till sist bara ett par rader,återigen,om min guddotter. Det är en väldigt speciell känsla när man träffar henne och hon släpper allt omkring sig och springer upp i ens famn. "Min Robban" säger hon ibland. Sen har jag inget bra tålamod alls när det gäller att leka,men hon är ovanligt lätt och självgående och höjdpunkten är att kolla på film med henne sittandes i ens knä. Tarantino var inte ute och cyklade med den där scenen i Kill Bill 2. Det är något andligt över det hela.

Så är det. Chipp chipp.

nhl 08


Har umgåtts med Kalle i fyra dygn nu. Tre av dom har tillbringats i Kalles och Mats palats i högdalen. Har spelat tv-spel och inte gjort nåot alls egentligen. Ikväll ska jag hem och tvätta. Skriver kanske mer då..

Pantad


Än så länge stormtrivs jag med att vara ensam. Börjar bli riktigt snyggt här hemma nu och jag sov som en stock första natten i sovrummet.

Gick upp innan 10 idag. Nyss var jag ute en kort sväng. Började med att panta flaskor. Vet inte om det är så överallt men på min Coop fungerar det iaf så att det finns två knappar att välja mellan när du pantat klart. Antingen tar du ett kvitto till dig själv,eller så låter du pengarna gå till en biståndsorganisation. För att hjälpa Afrika...
Idag valde jag den goda knappen och tänkte börja göra det varje gång. 38 kr idag och med tanke på hur mkt skit jag dricker borde jag komma upp i en okej summa per månad. En fadderbarnssumma kanske rentav. Kändes mycket bra när jag gick därifrån. Så bra att jag gick till en lampbutik runt hörnet. Har spanat in en golvlampa under en tid och nu skulle jag se efter vad den kostade. 4300 kostade den och det var mer än jag tänkt mig. Tror ändå det kommer sluta med att jag köper den. Den har redan vunnit mitt hjärta.

Snart kommmer Matte över. Vi ska ta en aw-bira eller två. Efter det kan det bli kortkväll med syltryggsgänget.

I övrigt känns allt riktigt bra just nu även om jag hatar att skriva det. Gillar inte att haussa,trivs bättre med att gnälla och på så sätt hålla ångesten i schack. Apropå det har jag slutat käka lyckopiller. Har misskött det där länge i vilket fall som helst. Så nu står jag ensam på egna ben.

Ensam Hemma


Idag flyttade min inneboende sen 20 månader tillbaks ut. Därför fick jag ge mig ut och handla olika saker till hemmet som hon har tagit med sig. Det var en klar Macaulay Culkin-vibe över det hela. Gick med tumvantar och mössa med två stora kassar i händerna,tillbaks över Fridhemsbron i kylan mot hemmet. Alla andra är ute och handlar julklappar,medans jag däremot lyxshoppar till ingen annan än mig själv. Ett designat diskställ,en fräsch kaffeburk,ett par paradisiska duntofflor,en gästhandduk samt ett par korgar till badrummet.
Känner mig tillfreds med det. Har mått bättre än på länge idag även om det alltid är lika obehagligt att skriva.


image37



Var ute igår med Matte och Ludde. Runt kl 2 ville vi till Spy Bar. Så vi gick dit. Vid entrén står det omkring 20 pers i en oordnad kö. Vi står vid repet och väntar på att bli insläppta. En sliskig gubbe i pälsmössa står och pekar på dom personer han vill ha in på stället. Vakterna följer hans order. Alla som glatt gick förbi oss och in var antingen tjejer,eller killar som kände vakterna. Kvar stod vi och undrade varför ingen av dom andra statisterna säger något. När vi frågar ena vakten vad som står på svarar han att här på Spy Bar har vi inget kösystem. Ring polisen om ni vill. Men varför släpper du in folk bakom oss undrar vi....Som sagt vi har inget kösystem. Ska jag släppa in er istället? Är ni mer värda än dom?

Det var helt bisarrt och hade jag haft tillgång till ett vapen hade jag skjutit honom. Jag har full förståelse för dom som har flippat ur och gjort sådana saker. Jag antar att dom har lagen på sin sida för det här har ju varit uppe för debatt i många år,men det måste kunna gå att påverka. Vet inte hur man går till väga men det går liksom inte att köpa att det fungerar så. Även idag i nyktert tillstånd känner jag att jag skulle vilja misshandla och spotta på den där vakten i den rullade mössan. Anser att han är precis lika skyldig som ägaren som har bestämt policyn.


Nu blir det fotboll och kaffe.




Porr


Sitter och kollar på en intervju med Berth Milton på svenskafans.com. Det handlar om att han köpt upp sig på ganska många aktier i aik-fotboll. Jag vet inte exakt vad jag tycker om honom,han verkar ganska skön måste jag säga,men jag måste återge ett par citat som fick mig att skratta....Samtalet kom in på hans relation till svensk media. Då drar han en anekdot om när en aftonbladetjournalist "inte fick sätta på en av våra modeller".  "Då blev han arg och sa att då skriver jag det här och det här......DÅ sa jag men det kan du ju inte göra det e ju inte sanningen. Då stämmer jag er....Om du stämmer oss så sänker vi dig,sa han då. Ja ni kan ju försöka sa jag."
"Det blev 4 löp och 35 helsidor. Då kände jag att det var lite uppförsbacke i media"


Hahaha...

Ljus


Kan man komma runt vintern om man drar ner persiennerna,köper upp sig på många bra lampor,tänder dom och sen håller sig inne så mycket det bara går?
Det borde ju funka?

Slutspelsskägg.


Med lite hjälp av farsan grejade jag krysset. Med lite tur vinner jag en klocka eller en bok.

Nu bänkar jag mig för en lördag full av fotboll och hockey,tillsammans med Högdalsduon Kalle och Mats. Om dom klarar tunnelbaneresan utan att bli mördade men det förutsätter jag.

Och just det. Jag tror jag bestämt mig för att göra en rejäl satsning på mitt skägg. Har en ansenlig mängd nu och då jag inte planerat röra mig långt från lägenheten på åtminstone en vecka,är det ett perfekt läge att uppnå min fulla potential. Om det slår väl ut kan det komma bildbevis framöver.

Melodikrysset


Jag e uppe och lyssnar på Melodikrysset i P4. Man kan försöka lösa krysset på nätet. Ska försöka göra det här till en trevlig lördagsvana. Det lär skita sig ganska fort då fredag är en kväll man ibland går ut på.

Men kul är det.