matchmaking


Min plastsyrra har förstått. Idag fick jag detta mail på facebook och det är ett sådant mail jag efterlyst sen begynnelsen.

"har hittat en tjej åt dig kanske :) har fått en ny tjejkompis som marcus har jobbat med, hon är renhårig djurgårdaren! hon var på matchen i söndags. Hon är en sån som utan att blinka köper djurgårdskläder för 1500:- och är självklart medlem! :)!! jag tänkte direkt på dig när hon sa att hon var less på att vara singel. Nu är ju inte jag den som vill leka äktenskapsmäklare men ni kanske bara råkar stöta på varandra på en fest hos mig någon gång :)
obs: hon är söt och underbart kul att vara med!"


Hon är smart hon. Plastsyster Sara.

Pool


På sin blogg www.wijk.blogg.se brukar Bagdad-Bob sprida allehanda propagande om diverse spelvinster. Inatt ska ni få höra sanningen för omväxlings skull. Jag skinnade honom på 1000 kr på nätbiljard. Det var spel mot ett mål. En fråga om vad summan skulle landa på bara. Jag rundar av en bra speldag med lite Ally. Igår dog BIlly och jag blev rörd och började fudnera över det här med hjärntumörer...Ibland blir till och med jag överraskad av vidden av min hypokondri. För jag går faktiskt nu och är orolig över att yrsel kan vara ett av symptomen på en skön grej i hjärnan. Jag antar att det inte finns nån direkt logik i såna här rädslor men det e svårt att koppla bort hur man känner.

Nåväl. Fuck it. Jag är glad och trött och just nu orkar jag inte tänka på sjukdomar.


GoodNight.

Att köpa


Trådlöst modem - Så jag slipper försöka kissa i en petflaska under en turnering.
Ett par riktigt varma tofflor om det finns - Mina fötter har en tendens att bli som isbitar.
En 40 tums plasmatv - Ett måste egentligen.
Spotlights alternativt en taklampa med sjysst ljus. Jag har problem med att hitta rätt nivå på belysningen här hemma.
En bra lösning på var jag ska förvara cdskivor och dvds.



I min takt tar det nog ett par månader innan allt det där är på plats. Under tiden önskar jag mig en flickvän i julklapp. Eller snarare att bli kär. Den känslan vill jag ha.

Kortkväll


Varje söndagkväll under hela min uppväxt,spelade pappa,mamma,morbror samt några vänner alltid kort hemma hos oss. Utan undantag somnade jag till ljudet av kort som snärtades mot bordet. Och dom ständigt återkommande kommentarerna kan jag höra fortfarande. "Men för helvete Tuppskräll(pappa kallas Tuppe av ett fåtal),hur kan du lira esset där?" ................"Men Peter....(morbror)"........

Spelet dom spelade var oftast gurka och dom älskade att analysera varje hand efter sista kortet. Mamma och pappa spelade inte med varandra men inte heller mot varandra.....Jag tror dom plussade allt som oftast.
Vissa söndagkvällar svängde in till söndagnätter då oftast bara pappa och två killar till satt kvar runt bordet. Jag undrar varför dom valde söndagar? Alla hade såvitt jag vet heltidsjobb att gå till dagen efter.


Roger,en av dom närvarande,hade alltid med sig marabou chokladkakaor 200 g. Dom smög jag upp och tog av så gott som alltid. Har för mig att jag blev sjukt besviken dom gånger han valt smaken russin&mandel.

Det här kanske inte låter som något att försköna 15 år senare men jag tycker denna rutin känns sympatisk. Regelbundet och bra. Söndagkväll då spelar vi. Hemma hos Roger&Ulla och barnen....
Och det var,säger dom,aldrig några jättesummor det spelades om. Dom spelade för att dom tyckte det var kul helt enkelt.


Nu vet ni iaf varför jag aldrig hade några större utsikter att inte börja gilla spel/bli speltorsk.

NHL


Att skaffa Canal+ är det smartaste jag gjort på länge. Att kolla nhl-hockey varannan natt är briljant. Förstå sen när den kommande monsterteven är uppe...Då har jag kommit en bit med att ha en sjysst lägenhet. Det kanske kommer ta ett tag men målet är att förvandla den till en lyxig ungkarlslya.
Det här är inga nya tankar men nu har jag ju faktiskt pengarna att göra det verkligt.

Och på söndag ska det firas sm-guld. Kl 10 är det sagt att drickandet ska börja. Ihop med vapendragaren Stefan och förhoppningsvis en idag febersjuk Kalle.

Calgary-Colorado nu. Har tippat en etta.

ginza


Har beställt hem Svarte Orm-boxen. Riddarhumor med Rowan Atkinson. Ojämnt men sjukt roligt stundtals. Smart humor.

Köpte även två filmer. Blood in blood out samt Poolhall junkies.

casting couch


Idag fick jag hem min nya soffa. Det tillförde något nytt och roligt.


image36


Nu ska jag hitta ett sjysst bord också. Och en mycket större plasmatv. Jojjo letar lägenhet och då blir det mer space.

Vid sidan av det är det kräftgång. Mår inget bra och eftersom jag inte gör något får jag inga nya impulser och tankar och allt är bara lika grått. Dag efter dag efter dag.
Och det vill ni inte höra om så då blir det så här glest med inlägg som det varit på sistone. ks.blogg och highvalley.blogg funkar bra som substitut tills jag e tillbaka i gott slag. Man kan säga att jag är bröstmjölk och dom är sån där ersättning och just nu har dessa tuttar inget att skriva om.

London


Har bjudit med syskonen och mamma till London för att julhandla. Jag hoppas mamma bangar pga flygrädsla så slipper jag göra det.

The caravan-shaker


Ännu ett bevis på att det här med att spel styr för mycket i mitt liv(konstigt). Toronto gjorde precis 3-2 med 28 sekunder kvar av matchen vilket gav mig ungefär 4000 kr och jag kände direkt hur min lilla ångest flög sin väg. Jag är född med tur kände jag. Eller kanske snarare att jag gjort något som tydligen gjorde mig förtjänt av det här. I själva verket var det helt enkelt en vanlig hockeymatch där ena laget gjorde mål sent i sista perioden. Så även om jag ska lägga mig och kolla på Couplings och njuta av det här så försvinner inte det faktum att jag vill hitta en sysselsättning. Jag letar inte aktivt ännu men det kommer. Komvux i januari i all ära men det är varken definitivt eller särskilt mycket till tidsfördriv. Blir max 4 små lektioner i veckan liksom.


Satte även 2000 på Djurgårn i hockeyn och satan vad dom levererade. 6-1 och jag älskar verkligen hockey. Med Djurgårn. På tv(!).


Någon som kommer att tänka på ett bra deltidsjobb eller rentav volontärarbete? Ni får gärna skriva det till mig i så fall. Det här håller inte som det heter. Mitt tillstånd är så försvagat just nu att jag för någon dag sen surfade in på
www.orkarinte.se och där fann mig själv överväga tanken att hyra in hjälp med tvättning och sånt. Hur heroiskt är det?



Nä jag har inte mer att komma med. Har inget att skriva om. Gör ingenting och tänker ingenting. Så jag låter bli och väntar på bättre tider. Dvdnattning blir det nu.

Älsklingar (Noel&Ella)

image35

Ode to LRC


Handlade lunch på ett café idag. 126 kr gick det på. Som tur är är jag rik men jag undrar ändå varför såna ställen alltid ska vara så otrevligt dyra.

Siggi

image34


Nick Hornby skrev att Arsenals tränare ofta blir som en sorts fadersfigur för honom. Kanske hade han rätt.

Reach


Fuck,jag har börjat få nostalgislängar nu igen. Gloria Estefans Reach får mig att bli ledsen. Den spelade överallt när jag var i Turkiet 96 med familjen. Det är så så länge sen. 11 år ÄR jättelänge men det känns ännu längre sen.

Antar att det iaf är bra att ha positiva grejer att minnas. Säkert inte alla som har.

När man träffar en psykolog första gången frågar dom alltid hur ofta man tänker på döden. Det är standard. Jag tror inte jag ligger högt över average men tänker man inte ganska ofta på skiten?

Igår var jag på en pub med hon curlingtjejen. Det var avspänt och så men det blir lätt parodiskt när man kommer raka vägen från sängen i stort sett. Det gör att man släpper lite på kollen över sig själv,för man bryr sig helt enkelt inte lika mycket,men det gör också att man gäspar och har svårt att.....lysa. Efteråt var jag mest nöjd med att jag visst kan göra en sån här grej utan att haussa det ett smack,varken innan under eller efter.
Och som en vis man gissade på så var det faktiskt lite Scrubs över denna träff. Vi satt i baren....drack drinkar. Jag drog ett par fåniga skämt.


Senaste dagarna har det blivit mkt kortspel hemma hos anders. Det har blivit hela nätter,alla har varit totalt övertrötta och jargongen har varit hejdlös och non-stop. Igår,i en kombination av trötthet hunger och bitterhet rann det över för mig. Jag drog hem och så fort jag stängt dörren till honom kände jag mig väl till mods. Jag påmindes om varför jag i slutändan alltid kommer tilbaka till samma tankar. Vilka jag vill umgås med och vilka jag inte vill umgås med. Jag har haft sjukt roligt under dom här dagarna men måste ändå stå upp för min känsla ibland. Behöver inte vara så svart eller vitt utan bara nöja mig med att konstatera läget.

Nu lir det nhl på tv och förhoppningsvis sitter min spelade trippel.


Recovery


Idag formaterade jag om datan. Tänk om man kunde göra samma sak med sig själv...."Återställ till fabriksinställning". Det skulle vara något.

Sen gick jag på dejt och drack öl och en martini. Hon ska till Sydafrika i januari så det fanns ingen anledning att inte vara avspänd.

Nu ska jag till fjollan anders wijk och spela gurka för tredje dygnet i rad. Min kropp mår inte bra av det här...Är helt groggy utan sömn. Men kul är det.

Förut


Satt precis och luktade på omslaget till en ny skiva(Florence Valentin). På bråkdelen av en sekund började jag tänka på en spel/arkadhall på Mallorca. Som jag och den gode Wijk besökte för en massa år sen. Jag antar att skivpapperet och hallen luktade ungefär likadant. Tycker det är ballt att det kan fungera så med dofter.

Sen hörde jag Bryan Adams - Everything I do och kom att tänka på Nintendo 8-bitars i pojkkällaren i villan i Gubbängen. Har för mig att jag och syrran var besatta av Super Mario ett tag. Stjärnorna,spöket,blommorna,bossarna,p-vingarna(!),vattenvärlden,jättevärlden. Fan vad kul det var.

Tidigare ikväll beställde jag hem serien Couplings på dvd. En engelsk komediserie som brukade gå på svt förut. Den är hysteriskt rolig. Gäller att se om sitt hus inför vintern.


Och har ni tråkigt i läsande stund tycker jag ni ska youtuba efter låten I only wanna be with you. Finns med massa olika artister men Vonda Shepherds version är den ni vill ha.


Imorrn/senare idag ska jag bjuda familjen på restaurang. Vi är 8 vuxna. Kan bli billigt.

Three to tango


På tisdag fyller jag 23. Det som hänt det senaste året är mycket rent ekonomiskt. Det och att jag trots allt tog två ämnen på komvux. Och drog till Gotland....Jämfört med tidigare årgånger har jag jobbat på bra 07.
Det största minuset är att jag i dagsläget dras med än större fysiska frågetecken än vanligt. Tabletterna verkar inte hjälpa ett smack och då jag inte verkar vara kapabel att lägga om sömn och kost så blir det nog en återträff med farbror doktorn. Så får dom göra nån sån där tittgrej i maggen. Sen får dom säga vad som e fel.

Gårdagens händelse med vakterna är väl en grej som man borde blogga om om man har en blogg. Men jag vet inte. Har inte försökt analysera mitt beteende så mycket. Sant är väl att jag inte är i balans riktigt. Och att jag hade druckit. Men inte så mycket. Det ska ändå en del till för att spotta på en vakt. Inte riktigt likt mig måste man ändå säga,trots ett dokumenterat dåligt ölsinne stundtals.
Får se om jag ger familjen the naked truth på tisdag,när frågorna om min haka kommer. Vad har hänt?
Antagligen säger jag exakt som det är. Så blir syrran arg,syrrans pojkvän kommer gå igång på temat vakthat,pappa kommer inte bry sig nämnvärt,brorsan kommer låtsas vara orolig,mamma kommer bli ledsen och förfärad.

Kommer kännas obekvämt att gå på förhör. Ska nog ringa någon kunnig och fråga vilken taktik man bör lägga upp. Om man ska neka till spottloskan eller ej är väl knäckfrågan.

Djurgårn går för guld men dels tror jag inte dom grejar det och dels e jag inne i en sån där fas igen när jag tvekar på hur mkt jag egentligen bryr mig.
Skulle hellre kolla på Three to tango,med en söt smart tjej.

En sån ska jag träffa i veckan. Av alla dom dejter jag utlovat här i bloggen har ungefär en åttondel verkligen blivit av,men den här är bestämd. Nackdelen med henne är att jag inte förstår vad hon säger. Hon har dialekt. Trots det har vi träffats ganska många gånger även om det var ett tag sen. Vi har åkt go-kart,spelat curling,shoppat,hållt händer,kramats,druckit vin,kollat på film,sovit ihop.

Hon ska jobba i Sydafrika ett år snart. Antar att det borde borga för en kravlös träff men risken e att jag eldar igång just för att jag vet att hon ska iväg....Ogrundat.


Läste ni om den där turistbussen som blev stulen? En svenskhyrd buss blev snodd i Europa nånstans. Med resenärernas packning i. Ett par veckor senare dök bussen upp. Vandaliserad och förstörd men med alla väskor kvar. Vet ni vad en av dom svenska resenärerna sa angående detta?

"Då kom tårarna."

Stanna upp och ta till er det.

"Då kom tårarna".


Är inte det att ta i? En gnutta?

Är man inte helt körd i huvudet om man reagerar på ett sånt sätt och sen dessutom står för det offentligt,ja nästan är stolt över det.


Sjukare än att spotta på en vakt?


Min blodsbroder Wijk pratar allt oftare om hur less han är på att försörja sig på pokern. Det går utöver hans flickvän i form av ett ojämnt humör,det ger en dåliga rutiner,man träffar inga folk och så vidare. Han vill börja jobba,pugga eller komma på en bra affärsidé. Någonting. I början av hans prat ursäktade jag mig tyst med att han spelat mkt längre än mig. At jag kan ha det så här ett tag till. Men ska jag lyssna ordentligt så har han ju rätt. Hur mycket jag än vill må bra av det så gör man nog inte det. Får se om han lyckas göra en förändring och om jag isåfall kan bli inspirerad av det. Det vore bra.


Nu ska jag göra iordning två toasts. Till det blir det cola. Efterkväljningarna är av nån anledning mer lätthanterliga på natten.

Imorgon ska jag ringa Folksam försäkringar samt Acer Computer Sweden. Upp före 17 SKA jag!