Dajja


Få saker gör mig så direkt glad som ett Djurgårdsmål. Kommer det i ett derby mot AIK är det ändå tusen gånger skönare. Tre mål fick jag uppleva i måndags och jag och brorsan kramades så vi ramlade ner en rad vid 1-1målet. 30 min in i matchen satt jag och filade på en blogg(i huvudet,jag är inte besatt och har med mig papper och så) i vilken jag skulle lägga mig platt och erkänna att aik är ett bättre lag än oss. Jag kanske ibland blir överdrivet enögd,åt båda hållen,men det kändes som om vi var totalt utrullade. Jag är glad att jag slapp.

 Efter matchen sprang det runt en massa småfjantar. Vet inte exakt vad deras syfte var men det var som att se 7-åringar leka tjuv&polis. Jag kan till en viss viss del förstå vissa saker med firmafenomenet. Som att det är skönt med tillhörighet och så. Men allvarligt...Ser dom/ni(micke) inte själva hur fånigt det är? Jag är en vän av klassiskt hat inför såna här matcher,men att slåss. Som vuxen? Jag vet inte. Har inte ork eller kunnande för att lägga fram sakliga argument,vilket iofs inte ens borde behövas men.


Det var det om det. Idag beställde jag hem Nintendo Wii för pokerpoäng. Ska  ligga i hårdträning så jag kan hustla Ludde hela hösten lång.


Pokern fortsätter gå nötbra och det är underbart att kunna ta taxi lite hur man vill. Det är en sån där underbar känsla av lättja och dåligt samvete(mot vem egentligen?).

Nu återgår jag till spelandet med Mr Bebishuvud.(Sveriges sköraste fontanell?)

Om 6 timmar SKA jag(försöka) ta mig upp till matten. GG.


Derby


Det blev en snurrig söndag igår. Mådde bra fram tills 21-22. Då började jag känna mig ungefär som man gör när man är åksjuk. Beklagligt nog var det ju turneringssöndag och tre stolpskott var på besök här hemma. Till råga på allt ledde jag en turnering med 63 pers. kvar. Förmådde ändå inte sitta upp så under kaotiska former fick Anders ta över skutan...Han ledde in oss på en slutlig sjätteplats och ännu en söndag slutade med bra plus.

Idag mår jag inte mycket bättre. Och det är derby ikväll. Vill egentligen stanna hemma och ta hem matchen på datan,och sitta med en hink i närområdet. Blir nog ändå en taxi ut till råsunda.

I lördags visade jag än en gång att jag inte bör dricka. Full redan vid 15. Resten blev mest en kamp för att hålla mig på rätt sida anständighetens gräns.

Dagen efter var det mors dag och det blev precis som jag trott ingen resa till mamma. Istället ringde jag in ett sista minuten-blommogram. Börjar bli en ganska sliten grej,då jag gjort det förr. Tror inte jag kommer undan med det många gånger till nu. Ändå bättre än ingenting tycker jag.

Nu ska jag läsa sportbladet och våndas, i ordets alla bemärkelser. Har jag tur reser jag mig snabbt från det här illamåendet och återkommer med en blogg om derbyvinsten ikväll.

 

Australia


Igår vaknade jag av att syrran ringde. Under samtalet plingar det på dörren. Jag blir tiltad och ber syrran vänta...Öppnar dörren,och där sitter min systerson. Syster gömmer sig bakom dörren. En överraskningsvisit som slog an en bra ton på min dag.
 Vi gick bort och handlade hem sushi samt yakiniku,och åt på min gård som nu i sommartid har växt ut till en underbar lummig plats,med fontän och allt.

Lite senare var det dags för shopping med Anders. Notan landade på 4000 kr. Min plan var att gå rakt hem och vinna tillbaka dom av pokerfiskar. Dom första timmarna gick sådär. Jag låg minus $800. Bestämde mig för att äta och börja tvätta för att på så sätt få ner blodtrycket. Det slog mig igår(det har slagit mig förr också) att jag egentligen inte har psyke för att spela om mycket pengar. Förlorar jag blir jag skogstokig och hatar allting. Det andas inte direkt klass över det beteendet.
 Iaf så vände allt lagom till kvällen. Dagen slutade på $500 plus och det betyder att kläderna i praktiken är betalda.


Nu ska jag i tur och ordning bajsa,duscha,handla öl,möta Riddez den äldre vid Medis,dricka öl,gå till Mosebacke,dricka öl,dricka öl,dricka öl,skicka fyllesms,dricka öl,skicka fyllesms,undra varför ingen svarar på mina fyllesms,skicka fyllesms,ringa och fråga varför dom inte svarar på mina fyllesms,ringa någon jag inte skickat fyllesms till,skicka fyllesms,ta taxi hem,äta,sova.
 Imorgon är det mors dag,men det är även turneringssöndag. Om jag inte är för bakfull tänkte jag eventuellt åka till mamma. Sen kom jag som sagt på att det är turneringssöndag. Så nu blev det ett dilemma av det helt plötsligt.
Pengarna ligger på att jag blir för bakis,och blir jag inte det så kommer jag ändå inte orka röra mig hemifrån.
Får försöka hitta dom rätta orden på telefon istället.


Nej,off I go.


Dagens låt; Manic Street Preachers - Australia

Kaka


Jag har inget att säga egentligen,men en inaktuell blogg är en dyster blogg.
 Wijko sitter och grindar pacman i soffan och jag har precis gjort bokslut på en dag som svängt från en mardrömsstart(-$1400) till en bra dag(+($400). Milan vann CL och vår gemensamma betting gick käpprätt...Hade linjedomaren bara skött sitt jobb och vinkat av Kuyts mål så hade vi hittat plusset.

Skola. Fick mvg i slutbetyg i engelskan och vg i svenskan...betyder nog nada när allt kommer omkring,och det är bara gymnasienivå,men ändå skönt skönt.
 
Systerson Noel ska döpas snart och jag la ner lite jobb på att hitta något bra att ge. Efter lite tankearbete köpte jag ett par Nikeskor som e vrålcoola,gick till ett tryckeri samt en skräddare. Planen är att sy fast en fin lapp med namn och datum på. Kommer bli bra hoppas jag.

Ja ni märker hur lite jag har att komma med. Nu blir det visst seven-eleven. Nöten?

Dr Aperi? D Raper? Ludde?


Firade gårdagsvinsten med att köpa nytt duschdraperi. Namnförslag på killen lämnas i gb:n.


image18


Klonk?


För kanske 2-3 timmar sen skrev jag så här i bloggen; "Ligger 3:a med 36 pers kvar. Ettan får $6283. Mil återstår till en klonk men ändå trevlig morgonunderhållning att få vara med ett tag"


Nu 5 timmar senare kan jag hälsa att jag vann. Drygt 40 tusen rikare. Heeeelt underbart. Nu funderar jag på att gå ner och fira på 7-11.

Im just a girl


Min kvinnliga sida:
[  ] Köpt en hårfön?
[ x ] Sminkat mig i annat avseende än att se rolig ut? Lånade typ brunkräm av Felipes mamma en gång. Har pratat om att måla naglarna vid tillfälle men fått kritik.
[ x ] Följt med som smakråd vid en shoppingrunda? I praktiken väskvakt men ändå.
[ x ] Pratat känslor? Oftast med mamma
[ x ] Tänkt på att matcha mina kläder? Försöker. Går sådär.
[ x ] Berömt en person av manligt kön för sitt utseende? Det tror jag
[ x ]Ringt upp en person utan konkret syfte? När jag druckit för mkt kaffe,eller är ute och på väg någonstans.
[ x ] Funderat på namn åt mina barn? Alexis och Anton
[ x ] Insett storheten hos Barbra Streisand? Tell him that the sun and moon rise in his eyes..
[ x ] Druckit Cosmopolitan? Mest bjudit,till tjejer som sen gått,men ett par klunkar har jag provat. 
[ x ]Sett ett avsnitt av "Sex and the city"? ja
[ x ]Sett två avsnitt av "Sex and the city"? inte på raken
[  ] Känt mig sugen på en kopp te?
[  ]Känt glädje över att få blommor i present ? Citerar K här; det här med att ge bort blommor kommer för alltid vara en gåta för mig
[ x ]Gjort någonting romantiskt på eget initiativ? Har nog försökt men minns som tur är inget konkret
[  ] Blivit arg utan anledning? Känns ointelligent att säga nej här men jag gör det ändå.
[  ] Brytt mig om H&M:s val av modell?
[ x ] Pratat skvaller? Relativt ofta
[ x ] Varit arg/sur utan att tala om det? Antagligen
[ x ] Kramat en kille? När gjordes det här testet?
[ x ] Dansat? Ja fast jag kan verkligen inte,vilket grämer mig ibland.
[  ] Bakat åt dig själv?
Totalt: 15 poäng


Min manliga sida:
[ x ]Ljugit om hur mycket jag har druckit? Har nog både lagt till och dragit ifrån.
[ x ] Ätit en blodig stek? Godast så
[  ] Läst en biltidning?
[  ] Framgångsrikt använt en borr, hammare och diverse andra redskap?
[  ] Lovat att ringa dagen efteråt och sedan struntat i det? Hundar ringer alltid
[ ] Skött grillen under en grillfest? Det är inte jag helt enkelt.
[ x ] Läst en bok av Jan Guillou? typ 40 sidor av Ondskan
[ x ] Läst ett nummer av slitz?
[ x ] Dunkat någon i ryggen i syfte att få denne att känna sig uppskattad? Gissar på ett ja men vet egentligen inte.
[ x ] Känt mig hungrig efter att ha ätit en hel pizza?
[  ] Gått på en Ulf Lundell-konsert ? Jag har ingen bra förklaring.
[ x ] Använt händerna till att slå någon i syfte att skada denna person? Efter A.s skalle....lyckades faktiskt t.om.
[ x ] Sett alla Die Hard och Rockyfilmerna? Åtminstone Die Hard..mer osäker på Rocky.
[ x ] Diskuterat bröst? Ja
[  ] Gjort lumpen? Mönstrade inte ens. Tack psykologpapper.
[ x ] Läst nick hornby? Om jag har
[  ] Känt mig nödgad att bräcka någon i armbrytning?
[  ]Känt mig häftig över att åka jättefort i en bil?
[  ] Enbart stirrat snett uppåt vid besök på en pissoar? Kan inte kissa på pissoarer.
[ x ] Lagat någonting på egen hand?
[ x ] Skrikit "kom igen nu gubbar" på en fotbollsplan? Provade nog någon gång men hörde själv hur det lät
[ x ] Tävlat i att dricka öl? Ludde har säkert hetsat någon gång men generellt sett är jag emot detta påfund
Totalt: 13 poäng


Slutsats; Eh..Jag är inte ens förvånad egentligen.

Stjärnor


Ligger 3:a med 36 pers kvar. Ettan får $6283. Mil återstår till en klonk men ändå trevlig morgonunderhållning att få vara med ett tag. Nu ska jag,för att förströ mig själv,hämta ett test från K:s blogg. Ibland blir jag som ett barn över frågeformulär.

mer


Igår var det nära att jag gjorde som jag brukar. Somnade om och sket i allt. Men någonting fick mig att gå upp,ta en taxi till skolan,och göra nationella provet. Jag vet att ni får flashbacks från gymnasiet nu som säkert e obehagliga,men allt gick bra iaf och jag och Frida hade ännu en felfri dag ihop.
 På rasten gick jag till datarummet,bara för att upptäcka på mailen att jag har svenskprov senare på kvällen. Till en början slog det undan benen på mig men jag reste mig. 5 timmars engelska var slut vid 14 och jag drog hemåt för att plugga. Kl 18 gjorde jag provet och jag tror att jag klarade det. Nu är båda kurserna i stort sett slut. Frida vill ha mig,jag ska på Skansen med gudbarnet idag,Djurgårn spelar. Pokern flyter på. Jag avnjuter just nu en frukost från 7-11(ApelsinMER,toast,latte,kanelbulle.) Måste säga att det mesta är bra. Så jag säger hej så länge.


dagens artist; Carly Simon

Imacunt


Schlagern hos S & Å i lördags. Skalle av A natten till söndag. 6 timmars skrattfest på akuten. Ingen ironi. Nötgrind med A,J,och A hela söndagen in på måndag morgon. Bra match av Djurgårn måndag kväll. Snabbträff med Frida efter det. Hon frågade om jag gillar killar. Jag dementerade. Om några timmar blir det lunch med mamma och syster+son. Sen skola. Sen blankt. Hejdå.

Lästips; I skuggan av San Siro - Martin Bengtsson

De älskar dig


Hon ringde idag,så helt värdelös var jag nog inte. Om jag känner mig i god vigör imorrn,ska jag ta med henne till Vasaparken. Om det är bra väder. Känner redan att jag är på väg ur min minisvacka. Var nog viktigt att jag tog mig iväg till skolan idag. Däremot ska jag tänka efter både en och två gånger innan jag är ärlig nästa gång.
Förklarade för läraren att jag gärna tar föredraget omgående på måndagens kommande lektion,då jag tänkt gå på fotboll vid 19. Hon blev arg. Subba.

Anders Wijk är en barnrumpa. I söndags hade vi turneringssöndag här,och spelade bl.a på en för oss ny amerikansk site. Jag luftar lite oro över hur man får ut eventuella vinstpengar..."Det löser vi isåfall" lugnar Anders.
Vi hade 30% på varandra i turneringen och jag lyckades komma fyra och vann $4000. Varav $1200 alltså är Anders..Givetvis visar det sig vara krångligt att casha ut. Om man inte har Neteller. Vilket Anders har. Jag säger att det vore bra om jag fick dumpa(förlora med flit) till honom så kan han ta ut....Han svarar i bästa bebisrumpastil med att försöka håna(?) mig för att jag msnar mycket. Det är möjligt att jag sänker mig till hans nivå just i detta nu,genom att skriva ett inlägg om det,men det vore kul att se om det finns någon enda som förstår hur han resonerar.

Jag hade eventuellt kunnat köpa det om han åtminstone förklarade vad det är som gör att han tycker det är smidigare att jag ska faxa in kopior och grejer på mitt id-kort till usa.
Innan han har gett mig en förklaring är han en idiot.

2-2


Igår var jag hemma hos milady. 118 kvm2 på sveavägen. Hur cool lägenhet som helst. Dessutom fick jag beställa hem Elfsborg-Djurgårn på hennes feta plasma-tv.
Och 20 meter till min gamla stamgrill. Förutsättningarna var dom bästa.
Jag förvaltade dom sådär. Det var avspänt och lugnt men....Jag är en jävligt tråkig människa. Jag är en trött,dyster,negativ,ospontan människa.
Jag hade inte kärat ner mig i mig själv under en kväll som gårdagens.

När jag drog hem framåt 22.30 blev jag låg. Wicked game hoppade igång på ipoden och jag bytte inte låt utan lät den vagga mig hela gångfärden hem. Tror sömnbristen spelade in,men det var mer till det.
Jag hoppas jag svartmålar men jag vet inte. Det är lättare att vara ensam.(Här skulle jag kunna spinna vidare på det gamla kvinnohatet,men idag slipper ni. Idag lastar jag mig själv mer än något annat)

Kommer nog skippa lektionen idag,för jag har inte gjort läxan och knappt sovit något heller.
Skolan har gått lätt fram tills nu men nu börjar jag få ångest över föredrag och nationella prov och sånt.
Får se om jag lyckas hålla i sista veckorna eller inte. (Här skulle jag kunna, än en gång, gå in på att jag inte klarar av press,och att jag är trött på att alltid sakna motivation,men idag slipper ni)


Annars händer det ingenting med någonting.(Här skulle jag kunna....) Och nu vet jag inte vad jag ska göra. Somnade 23 igår,hade 4 solida timmars mardrömmar,och har legat vaken i sängen sen kl 3.
Vill ha mat nu så det blir nog ett besök på hörnbutiken,och sen tar vi beslut om dagen efter det.

Lät nästan klämkäckt det där sista,och det stämmer inte alls. Mår förjävligt. Mår illa på alla sätt och vis.
Bara så ingen tror något annat. Hej hej.

Sopa


Ibland gör man felbedömningar och ibland gör man extrema felbedömningar. Idag gjorde jag en extrem felbedömning. På vår portdörr har det sen en tid tilbaks suttit en lapp om gårdsstädning den 6:e maj(idag alltså.) Det som jag tror gjorde intryck på mig var två saker; Dels att det utlovades varmkorv,och dels att det kändes som en chans att få känna sig vuxen för ett par timmar.
Så jag bestämde mig för att dyka upp.

Inatt hade jag två kompisar här,som inte gick förrns framåt kl 4. Efter det slog jag på Scrubs och vips så var klockan 7 typ. Då jag vet hur svårt jag har att vakna efter blott ett par timmars sömn,valde jag att löpa linan ut och hålla mig vaken till gårdsträffen kl 10.
09.54 gick jag bort och köpte mig en stor cafe latte och kände mig rätt okej tillmods trots allt.

Tillbaka och ut på gården. Skakar hand med dom fyra som är på plats. Här börjar jag tvivla på min anledning till att befinna sig där jag befinner mig. Snittåldern på dom som är där är 62, och efter att det droppat in ca 10 pers. till som HÖJER medelåldern,börjar jag så smått få panik.
Jag låtsas nonchalant  smutta på min bägare medans jag läser igenom uppgiftslapparna(som huvudsakligen handlade om blomlådor) säkert 7 ggr,varav dom 6 sista endast var fejkade. I själva verket stod jag och funderade på hur fan jag skulle kunna försvinna så smidigt som möjligt.
Min sömntörstande hjärna var inte riktigt med på noterna och jag var alldeles blank.
Det slutade med att jag tog upp min mobil och faktiskt på riktigt slog mitt eget nummer medans jag långsamt började vandra ner från trätrappan och mot friheten igen.
Jag försvann alltså utan att säga ett ord till någon,efter att ha varit där i 3 minuter.


Förhoppningsvis är mina grannar alltför dementa för att jag ska bli husets snackis.
Och jag måste säga att jag är helt jävla överlycklig över att sitta här just nu, och inte därnere på knä och rensar ogräs. Jag skäms knappt ens.


Frågan som dock blir hängande är vad jag egentligen hade väntat mig skulle hända när jag gick dit??

Heartbreaker


Dagens låt; Pat Benatar - Fire and ice

Eko


Jag känner mig alltid otrygg när jag ska hem sent från förorten(I det här fallet Farsta). Antar att det är mitt veka psyke.

Fick hem Scrubs säs.4 igår och älskar det jag sett hitills.

Min systerson Noel går från klarhet till klarhet. Riktig liten älskling är han.



Vet ni vad jag ska göra imorgon? Nej hur ska ni det. Jag ska hem till Frida och plugga. HEM till henne.
Känn på den. Är nog läge att ta ett par duschar innnan man ger sig iväg...

Back to basic


Upp som en sol,ner som en hora. Cash game kanske inte är min grej trots allt....$1200 back på en timme.
Men Frida ringde iaf....Alltid något.

CG


Efter en dryg veckas tomgång på sngs har jag börjat prova på cash game. I samband med att vi här hemm fick en router,har wijken börjat hänga här på kvällar och nätter. Vi grindar ihop,och då blev jag sugen på att prova cash game. Har gått noll två dagar,men idag lossnade det. Plus $900 på en timme. Blir ganska utmattad av all action så jag tog et break och nu ska jag göra engelskaläxan.


Chelseas uttåg ur CL kanske inte var fullt så orättvist som jag först tyckte men det smärtade så. Trodde inte killar som Lampard och Terry skulle tillåta en förlust. Jag litade på dom.
Tyvärr är det någon sorts looserstämpel på Chech tycker jag. Kanske beror på hjälmen, jag vet inte.

Om en pojke


Det var längesen jag brydde mig så här mycket om en fotbollsmatch utan Djurgårn inblandat. Kvällens liverpool - chelsea kommer bli galen.
Jag har en del pengar satsade på att cfc går vidare,men när jag läste sportbladet idag började jag känna för Mourinho. Jag tycker han är ball och jag hoppas han får smaska ut Benitez och hans dressmankostym ur turneringen.
20.45 börjar det och jag funderar på att bryta löftet om att inte bli full(har druckit typ två öl varje dag sen löftet så nu har jag formulerat om det till att inte bli full...)


Imorgon har jag både engelska och svenska. Det förstnämnda ser jag som en walk in the park . Inga jobbiga grejer står på schemat och kul folk som sagt.
Svenska blir värre. Vi ska hålla föredrag i 5 min om i stort sett vad som helst...Då jag inte förberett något och inte lär göra så heller,tar jag nog,precis som i engelskan,min favoritfilm Om en pojke.
Att prata om den i 5 min klarar jag.
Och även om det är en lätt film så har den ett visst djup som man kan förstora lite så det låter bra.



På örebrofronten är senaste nytt att jag och Ludde ligger bra till för att få en tvåa på studentgatan.
Jag kan känna smaken av öl som rinner ner i strupen,och surret från playstationet..


Dagens känga får Massini Lundini för att han inte grejade att sätta en nick från 2 meters håll mot skabbAIK.