Korv&Bowling


Dagens lunch blev hos korvgubben Gunther. Han e semikänd tror jag. Har korvar från hela världen,och surkål och hemmagjorda såser å grejer....Hans utseende går inte att beskriva. Han är runt 60 kan jag tänka mig,och ser ut som en legogubbe. Frisyren är inte av denna värld. Ett original. Googlade, men hittade bara bilden nedanför på själva kiosken,som är i det närmaste fallfärdig.
Idag blev det en paprikawurst för mig. Den var en liten besvikelse. Nästa gång blir det en hederlig grillad. Men surkålen var okej faktiskt.
Till det drack jag cola och red bull,för att runda av med en chokladmousse för 30 kr. Dyr men god.



image46



Nu blir det bowling med D,M och W. Förloraren betalar. Jag tror jag kommer vinna.



image47

Paket


Kläderna kom och dom satt som en smäck. Bara dom två skjortorna som inte helt vann mitt hjärta omedelbart. www.smartguy.se för shoppingsugna.

Ångesten ligger och lurar men jag försöker hålla den i schack. Imorrn får jag besök av Gurra och Weronica. Vänersborgarna kanske kan bidra till att man glömmer oron ett tag. Nu ska jag vänta in dom två nissarna som äntligen ska fixa mina element samt göra något åt att duschvattnet rinner ut på golvet istället för ner i avloppet.

Mother Russia


När det är depp gillar jag att jämföra mig med Raskolnikov i Brott och straff,när han driver omkring på Moskvas gator ensam och jävlig. Idag var det verkligen så. Tog en promenad över bron till Fridhemskplan och tillbaka. Det regnade och klockan var mindre än jag trodde för allt var stängt. Och inte mycket folk ute. Min trötthet kan liknas vid ett febrigt tillstånd och då jag glömde mobilen hemma hade jag ingen att prata med.....Bara gick där och tvångsrökte en massa cigg. I mjukisbyxor,mössa och en hel del skägg. Ett vrak skulle man kunna få för sig.

Ska ringa mamma och fråga om hon kommer in på en lunch.

Gå ut och var glad din jävel


Somnade 2 vaknade 7. Brukar vara ett tecken på att jag är under okejnivån. Men jag bestämde mig för att gå upp så nu är det bara att försöka handskas med läget. Tänker på om jag ska gå en promenad tillsammans med en caffe latte och en cigarett. Gå ner till vattnet vid Karlberg? Så kan man förströ sig med att ringa och terra Kalle på jobbet.

Jag är besatt av att ringa samtal när jag är ute och går. I ett prat med en kompis nyligen kom jag fram till att mitt beteende är stört. Jag överdriver inte nu. Jag är nere och har handlat på konsum. Det ligger max 200 meter från min port. Det är svinkallt och jag har två kassar i händerna. Jag är hemma om ungefär en minut. I trapphuset kommer min mottagning försvinna och samtalet brytas. Ä n d å baxar jag upp mobilen ur fickan för att ringa någon som jag inte har någonting att säga. Vad är det för jävla grej jag har lagt mig till med?


Anländer inte mina danska kläder idag kommer jag börja bli orolig. Dom borde varit här nu. Tänk om sidan är en ren fejksida och jag har donerat bort 1800 SEK? Då kommer jag lyncha Stefan som tipset om sidan kom ifrån.


Ja,nej jag gör mig väl klar för ännu en dag av ingenting. Ska eventuellt träffa Matte senare i eftermiddag och gå på stan,men mer är det inte.

Ganska bra insändare



image45



Vore kul att sitta med någon från Kds och fråga hur dom tänker.Och sen avsluta med att slå dom.

Korkat


Jag skrev förut om hur bra den här Biståndsknappen är när man ska panta burkar. Men det finns en nackdel. Om pantningen är det enda ärende du har på Konsum,blir det genast problem vid kassan. Jag kan ju inte bara gå igenom och ut. Snatterinojjan blir för jobbig att bära. Pantar man på vanligt sätt har man ett kvitto att lämna in,men det har du inte nu. Därför slutade det sist med att jag köpte en rakhyvel för 79 spänn,som jag inte ens behöver. Jag betalar alltså 79 kr för att få skänka bort 30-40.



Idag har jag diskat och putsat fönstrena. Det senare är första gången sen jag flyttade in för ett drygt år sen. Jag gjorde det för att försöka få igång mig själv. Allt står mig upp i halsen just nu. Somnar med ångest,vaknar med ångest. Igår var jag inne på platsbanken.se och tittade runt efter ströjobb. Det optimala vore att dela ut tidningar. 2 h om dagen ungefär och det ska vara någonstans här i närheten. Då skulle jag få en liten rutin plus luft plus motion. Men dom flesta extrajobb ligger på 4 h och då kände jag mig stressad och stängde ner fönstret. Men har någon av er tips på ett soft deltidsjobb så får ni gärna meddela mig. Jag måste.



Nu antar jag att det blir kaffe och poker.


Rättelse


Jag mår inte alls "helt okej". Jag mår sämre än sämst. Och det finns inget att göra.

Uppe med tuppen


Igår innan jag somnade hamnade jag riktigt snett i mina tankar. Efter en stunds negativ tankegång i yppersta världsklass,var jag övertygad om att jag aldrig någonsin kommer träffa en flickvän/sambo/livspartner/hustru. Delar av den känslan sitter kvar även i detta nu. Bara tanken på hur mycket som ska klaffa,att jag ska stå ut med mig själv,och att jag ska ta mig igenom allt som ska tas igenom innan man verkligen är ett par. Och göra det utan någon som helst rutin. Jag har gett upp inför mindre berg än så.

Invändningen är förstås att fråga varför just jag skulle vara så unik. Man ser som sagt stolpskott till höger och vänster som träffar likasinnade. Mitt svar på det är väl dels att jag ser mig själv och min bakgrund som hyfsat speciell,men också att det väl trots allt finns dom som lever ensamma i stort sett jämnt. Så helt orealistiskt känns det inte.
Och jag menar inte att jag kommer försöka och försöka träffa någon utan att lyckas,utan snarare att man till slut inte ens orkar försöka. Det är jag lite rädd för.


Nu blev det här en lätt negativ blogg på söndagsmorgonen men jag mår i själva verket helt okej. Ska snart ut på stan och möta delar av familjen tror jag.


Dry spell


Jag tror det är månader sen jag hade sex. Och man klarar sig utmärkt faktiskt.



image44

Såkkratesch


Sovit tre timmar och är mer än lovligt seg i skallen. Lunch med mamma och brorsan står på tapeten. Kommer vara väldigt förvirrad känner jag. Läste Expedition Shakespeare innan jag somnade för några timmar sen,och så här knullad i huvudet har jag inte varit sen jag tog mig igenom Sofies värld för en del år sen. Då slutade det med att jag till sist var övertygad om att jag var en karaktär i en bok. Skriven av någon som hittat på mig.

Nu är det greker och egyptier och rosencreutzar och 500 sidor gömda koder i Shakespears alla verk. Men det är svårt att inte tycka det är spännande. Man får bevis som enligt författarna kommer tvinga oss att skriva om historien.


Nu kom mamma. Off we go.



image43



Twinkle twinkle


Hade aldrig sett en sekund av Stjärnorna på Slottet innan Mats började prata om det för ett tag sen. Så jag började mata avsnitt på svt.se och jag måste säga att det är ett jävla dunderprogram. Visst är det nästan uteslutande gubbhumor,som i många avseenden är väldigt nördig,men......ändå. Dom verkar ha så kul. Och alla är bra på att uttrycka sig. Dom smattrar iväg meningar som man själv skulle ha skrivit ner för att inte glömma bort, om man själv sagt dom. Detta gör dom hela tiden.

Britt Ekland skulle ju vara ganska lätt att hata om man bestämde sig för det. Finns många lätta mål att sikta in sig på hos henne,men jag försökte ändå se det coola i att hon inte bryr sig om vad folk tycker.

Peter Stormare är helskum. Banal och fånig stundtals,för att sen bli sympatisk och störtskön.

Jan Malmsjö visste jag inget alls om innan men om jag är som honom när jag e 75 kommer jag ändå vara halvnöjd.

Arja hade jag mest svårt för men hon funkade väl.

Och Härenstam. Även här finns massa grejer man skulle kunna störa sig på men,om jag får bli en aning patetisk nu,så kanske det var just därför jag gilllade honom och dom andra. Att man fick se fler sidor hos folk än i t.ex ett Big Brotherhus.


Det här programmet och På spåret är nog två program som många i min ålder direkt avfärdar som gaggiga men jag har inga problem att erkänna att jag gillar det. Och ändå fick jag bara 23,9 i något ålderstest som jag gjorde igår.


Nej fler såna program istället för all smörja som går.



Spelade ikväll Sunday Million efter en stunds överläggande med mig själv om huruvida orken fanns eller inte. 3 min innan start reggade jag mig. 5 timmar senare åkte jag som typ 350:a av 7000. Plussade $500 för besväret men det är,tyvärr,något man inte bryr sig ett smack om. Det skulle ingen av er ha gjort i samma situation. Man är helt tom. Men efter ett par minuter var det ganska lugnt. Har plussat bra ikväll och ska inte vara bitter. Men en mille hade ju alltid varit en mille. Nästa gång då jävlar....


Nu ska jag nog sitta kvar och kolla på en kille jag har 10% på på ett eventuellt finalbord. Vinner han blir det nog en frukost på Strand. Adjö.

Blåst


Bland dom ganska många intressen jag och
Stefan delar finns den norske författaren Erlend Loe. En av hans böcker,Blåst(Tatt av kvinnen),har blivit film och den hittade,tankade hem,och brände Stefan åt mig. Tittade på den inatt och jag gillade den. Säkert halvknepig om man inte läst boken,och framförallt om man inte läst någonting alls av Loe. Men har man det så är den bra. Kanske till och med briljant,det utesluter jag inte.


Efter det såg jag American Dreamz,med Hugh Grant som har ett rätt starkt fäste här hemma.
20 minuter såg jag sen stängde jag av och var äcklad över hur dålig den var. Ville slänga filmen i soporna men förmådde inte göra det. Det kändes fel. Men satan så värdelös den var. Den ska jag tipsa brorsan om nån kväll och sen sitta och skratta för mig själv..



Snart kommer Kalle över. Tror han fiskar efter en gratislunch.

Lily was here


Kl 6 tyckte min blåsa att det fick vara nog så den väckte mig. Sen har jag inte somnat om. Knoppen är taggad för dagen men tyvärr sitter illamåendet från igår kväll kvar. Kanske går att jobba bort med en latte från Seven kombinerat med lite positivt tänkande. Kanske. Hade klockan varit 11 hade jag satt mig på pendeln ut till Upplands Väsby och överraskat morsan med en lunch. Men nu är den 7 och det finns i ärlighetens namn inte mycket att göra. Knappt så det går att spela poker.

Lundell går tydligen upp den här tiden varje dag. Och gör vad undrar jag? Stadig frukost och sen ut och promenera tror jag. Problemet är bara att det låter mycket bättre och roligare när någon annan gör det. Skulle jag ge mig ut nu skulle jag frysa och vara yr och vara illamående och undra vad jag höll på med. Kanske borde maila Uffe och fråga om han behöver en promenadkompis? Det vore något att blogga om sen.


Det ser ut att bli Köpenhamn i februari. Mrs Wijk ska spela kort. Kanske plockar vi upp K och E i Lund också?


Gällande min huvudkudde så är känslan efter natt 1 att den inte var värd pengarna.


12 h kvar till dagens höjdpunkt. Mora-Djurgårn på tv.


Funderar på att börja ljuga gränslöst för att göra bloggen roligare.

Put me to sleep


Idag har jag ätit lunch med Wijk,köpt en sovkudde för 700 spänn,spelat biljard och airhockey på Söder,varit hos pappa tillsammans med Wijk där vi spelade kort. Sen åkte jag hem och mellanstorhandlade på ICA. Nu sitter jag här och mår väldigt illa och jag vet inte varför. Ska försöka sova strax för att slippa undan skiten.
På min sjuhundrakronorskudde.

Morgonstund


Somnade 20 igår kväll. Gick upp 13 idag. 17 timmar sov jag och fick ändå antränga mig för att ta mig upp ur sängen. Normalt. Sitter nu i vaken koma i soffan och funderar på vad jag ska äta. Efter maten ska jag bort till tobaken och handla en stock snus. Medans dom flesta försöker sluta,tänker jag bara snusa ännu mer för att markera att jag är rik. Eller var det att jag har så lite karaktär att det inte ens e värt att försöka?
På tobaken ska jag även hämta ut en grej från tv-shop. Ett slags minibord som förhoppningsvis blir bra att ha datan på sittandes i soffan.


Nu ska jag skaka av mig mitt illamående. Jallabye.



Januari börjar året...


Slog på Love Actually igår natt. Fem minuter tog det innan första tårarna kom. Galet bra och rolig film. Sen läste jag ut boken om killen i det bolivianska fängelset. Nu har jag bara slutet på Lundelltrilogin kvar,sen väntar jag på en Loe och en Baldacci från Bokus. Kul att ha hittat läsformen igen.


I övrigt stiltje. 8 februari är det dags att ta konsekvenserna av Spottloskan vid Odenplan. Upp i rätten med mig!
Sen 17 mars komvux. Det är dom enda två stolpar jag har framöver. Och jag varken trivs eller mår dåligt just nu tror jag.


Hade jag haft lunarelden kvar i mig hade jag skrivit ett långt stycke om att det ibland måste vara skönt att vara tjej. Att slippa den jargong som alla(?) killar får leva med från första klass till......döden? Och istället bli ombomullad med snälla ord titt som tätt från ens vänner. Det hade jag skrivit om men jag har tappat kraften. För stunden åtminstone. Dessutom e jag nog hellre kille ändå trots allt.

Nu ska jag göra två toasts och dricka äppeldricka till det. Sen blir det poker-tv-bok.


Marie Leveau


image42


Igår rök min white january. Kalles krafter är starka ibland. Skulle bara ta en öl på en pub i närheten,vilket hade varit okej. Nu blev det efter en stund taxi till Mariatorget. Och det var också okej. Att Kalle var så tajt med Weeping Willows sångare visste jag inte. När vi hoppar ur taxin står Mange Pange och röker med ytterligare några av Kalles gubbvänner. Det gjorde att vi fick räkmacka in och slapp såväl köa som betalning. Jag går omgående och köper en 4:a Jack Daniels som jag går och ger till den store sångaren. Tänkte börja prata om hur mycket jag gillar deras "Try it once again",men ljudnivån gjorde att jag inte orkade försöka.

Efter det var det full fokus på det jag och Kalle gör bäst. Raggar. Efter en stund levererar K,så vi slår oss ner med två tjejer. Det mesta går bra,ända tills hon bredvid K säger att hon har pojkvän. Klockan är då 02.30 och det känns som ett dråpslag. Men vi vore ju inte vi om vi inte vore vi. Så i efterdyningarna av stängningen,slår vi oss i slang med två norskor. Och om det är något jag är väldigt svag för så är det just norskor. Dom hoppar in i vår taxi. Hem till folköl och Buzz!

Då upprepar sig historien. En av dom har kjereste. Men den andra har inte,och hon bor en tvärgata från mig. Där har vi fyllemess att vänta.


Får se om jag kanske skickar något också.


Nu ska jag dricka kaffe med Mats och Kalle.

Game on


Den vita januari är fortfarande intakt. 19 dagar kvar....Ikväll blir det tv-spel hos syskonen. Dom utgör mitt i stort sett enda nyktra alternativ om jag vill hitta på något en fredagkväll. Nu sticker jag iväg. Skriver mer ikväll eller imorrn.

image41

One night in Bangkok


Jag skulle vilja vara intresserad av min omvärld. Samhället. Världen. Men jag är inte det. Jag bryr mig bara,verkligen bara,om mig och dom jag gillar. Allt annat är helt ointressant. Undrar var samhällsskildrare och debatörrer och såna,får sin energi ifrån. Det är jag lite avundsjuk på.
Kanske kan den här kursen på komvux sen få igång mig lite.


Ikväll funderar jag på att maila flickan i Shanghai. Är inte så hemskt långt kvar till sommaren och vore kul om hon inte glömde bort mig alldeles. Eller så håller jag mig kall och hoppas att det gynnar mig i slutändan. Vi får se. Hon e det närmsta jag har något kul iaf. En tjej som varit i Shanghai sen Augusti. Bra där.


Nu ska jag sätta mig ner och ta en allvarlig funderare kring huruvida jag ska gå ner till Konsum eller ej.

På återrörande.

/Pat Benatar

Father & Son


Jag; Å så betalade jag av csn igår också. Hade ju en skuld där.
Pappa; Hade DU?
Jag; Ja,från komvux i våras.
Pappa; Vilken skola gick du på då?
Jag; Sveavägen. Samma som det blir nu.
Pappa; Jaha jag trodde du hoppade av det där.



Han e rolig. När jag inte gör någonting,eller när jag gick på socbidrag,då var det gnäll gnäll gnäll och dåligt samvete dåligt samvete dåligt samvete i stort sett varje dag. Att jag nu levt på pokern och klarat mig själv och bra, i över ett år,det har han aldrig tagit upp med ett enda ord. Tror det kvittar om jag skulle bli FN-soldat eller få Nobelpriset. Jag skulle slippa hans tjat men han skulle fortfarande bara vara tyst. Jag har svårt att förstå mekanismerna bakom hans sätt. Men numera låter jag inte det komma till mig iaf. Hoppas jag.

Lycklig lycklig


"Jag är inte lycklig. Vem är det? Den förälskade. Den nyblivna modern. Den berusade. Fribrytaren när dörren äntligen ger efter,lottovinnaren i fem minuter efter beskedet. Vem mer?"


- Ulf Lundell

Komvux


Nu jävlar ska det träffas tjejer! Pluggas menar jag. Matematik A,Filosofi A och Internationella relationer.
Mars till Maj. Förhoppningsvis betyder det att jag träffar lite folk och dessutom får lite kunskap på köpet.


image39

Silver


Har fan tårar i ögat efter jvmknäcken som precis kom. Längesen jag blev så berörd av en hockeymatch,eller av nånting egentligen. Inte ens Djurgårn tidigare idag(som iofs var grymt) kom i närheten. Nåväl. Jag e nog inte den svensk som lider mest av denna suddenförlust så..Kom över det.


Fan. Orättvist orättvist.



Hursomhelst. Åkte taxi ikväll och som det vanligtvis är var chauffören av utländsk härkomst. Vi började prata arbete och efter ett tag tyckte jag  det kändes relevant att säga att jag inte jobbar. Utan spelar poker. Meningarna direkt efteråt framkommer det att han är muslim,och muslimer känns ofta ganska fanatiska,både på gott och ont,så han mumlar iväg en mening om att alkohol och spel är satans verk. Och då menade han verkligen Satan himself. Inte som i något svennigt uttryck. Kände mig inte dum för det utan blev sugen på att debattera lite,och då även säga att jag förstår dom bra sidorna med hans religion. Men pga språkförbistringar och tidsbrist hann jag inte säga mycket mer än att jag tycker dom är lite väl fanatiska med saker och ting. En rolig kvart var det iaf och när jag klev av fick jag något häfte döpt till "Upptäck Islam". Får se om jag kommer läsa den.


Nu blir det snart natt för mig. Är underbart sömnig och känner en nästan pervers njutning över att inte vara på väg till krogen vid det här laget. En ny tid är här. Salut. hejdå.




Maria kom tillbaka


I kölvattnet av nyårsfrossan kom en än skevare dygnshållning. Har legat och läst på Lundellbiografin,men det ända det förde med sig var ett sug efter att lyssna på nämnda artists skivor. Så nu sitter jag här med en trippelcd som jag inte riktigt lyssnat på förut. Till det hade jag tänkt mig poker men folk runtom i världen verkar inte vara med på noterna. Inte många online. Med lite tur får jag igång en turnering eller två iaf.


Som tolettlektyr just nu har jag Fredrik Virtanens bloggbok,som jag redan läst en gång. I ett avsnitt skriver han om hur en flirt/dejt kallar honom för Vännen i ett sms. Hans slutsats är att det antingen betyder "OBS vi är bara vänner" eller så är det väldigt djupt och snart giftermål på gång. Avslutningsvis rundar han av med att det egentligen bara borde vara 70-åringar som uttrycker sig på ett sånt sätt. Men det är det inte,för på julafton medans jag satt på tåget till mamma,slängde jag iväg ett sms till en sån här flirt. En tjej som jag träffade i höstas och som jag nog vill träffa igen. Och hon kallade mig för vännen. Högst ocharmigt tyckte jag då och gör nog så fortfarande. Jag skulle aldrig någonsin kunna formulera mig så.  Får lita till Opposites attract.

Nu kom en turnering igång. Kanske återkommer om en stund.

2008


Skulle vilja stryka den sista meningen från nyårsbloggen.  Tror jag skrev så av gammal vana bara. Tröttsamt.
Hade iaf en skitrolig nyårsafton vilket jag fortfarande betalar för. Har sovit konstant sen dess och antingen är jag vanligt magsjuk eller så är det en bakfylla utan dess like. Har ätit EN riskaka på två och ett halvt dygn.


2008 ska bli så mycket bättre har jag tänkt. Även om 2007 nog var ett bra år nu när jag tänker på det. Mkt pengar,många nya vänner och en Gotlandstripp. Och en ny systerson som iofs kom på 2006;s näst sista dag.

Dom viktigaste sakerna 2008 blir iaf;

1) Hitta tillbaka till pokergrinden. Spela det jag ska,spela mycket och spela på rätt sida så jag får rakeback. Då ska jag nog kunna börja fylla på bankkontot igen.

2) Sluta göra dumma saker. Sluta bränna extrema pengar. Dricka mycket mycket mindre alkohol.

3) Åtminstone(fortsätta) fundera på vad jag vill göra vid sidan av poker.

4) Kanske,hur orealistiskt det än låter,lyckas ge mig själv bra rutiner. Mat och sömn. Det kanske är ett måste med något sorts jobb men ännu har jag inte provat på riktigt. Och det är bara jag själv som kan ändra på det.

5) Bli mindre cynisk vad gäller allt.

6) Bli kär.



Så fort jag ridit ut den här lilla maran jag är i just nu,är det dags att hitta ljuset. Dra på musik,röja lägenheten,diska. Ordna en del ärenden. Antar att det är bäst att sova sig fram tills dess. Kanske med ett break för Premier League ikväll.

Hoppas dom jag bryr mig om hade en bra nyårsafton och att 2008 blir bra. Tjo.

happy new year


Sitter i högdalen och lyssnar på Lundell. Två mess som inte kunnat skickas.;

Till Stefan; Du är en kompis jag uppskattar,mest pga din smarthet. Hoppas 2008 blir bra.

Till mamma; Man säger det för sällan men jag älskar dig,och jag e för ung för att bli sentimental men familjen betyder mycket. Hoppas 2008 blir bra,


Till mig själv; Försök bli bättre- Försök bli en bättre människa. Inga mer tjejer jag hatar,inga mer onödiga pengautgifter. Inget mer 1984-2007.



Nu ska jag snart åka hem med två tjejer som jag föraktar. Jag vill ligga.