NYA TIDER


I mörka tider, strålar ljusets förkämpar samman.
En ny dag gryr. Dubbelbloggens korståg har startat.
Ni är antingen med oss eller mot oss, högst troligen mot oss, innan vi är klara..

Ett första steg i likriktiningens och indoktrineringens tecken - en lista, givetvis.

Men det stannar inte där. En regelbundet återkommande lista!


DEATHMATCH! (Oklart när TBS sjösätter men deadline är satt till idag fredag)

Lava VS TBS

image65


Bästa;


Tv-serie; Svaret måste bli Scrubs. Gick ut tisdag,onsdag denna vecka och båda kvällarna märkte jag hur gärna jag ville få mig och Ludde till JD och Turk. Enda problemet med det var att jag helst vill vara JD men rent utseendemässigt ligger nog Turk närmre till. Nåväl,jag gjorde en i mina ögon väldigt rolig sak,som jag velat testa ett tag nu. Jag köpte en Rosa Pantern och en Whiskey. Sen gick jag till det bord vi satt vid och dom tjejer vi satt med. Jag hade i förväg utsett mitt offer. Sen gav jag henne whiskeyn och behöll den rosa drinken själv. Mitt utförande var inte klockrent och jag fick inte ligga, men tror denna grej ändå har potential.

Krog; Hm. Vad är en krog? En pub eller en restaurang? Jag måste av sentimentala skäl trots allt säga Hot Company. Med tanke på hur många eftermiddagar och kvällar jag spenderade där under åren 2002-2007. Många öl blev det. Lagom dunkelt ljus,samma blandskiva jämnt med lökiga ballader(som jag älskar) och ofta 25 kr ölen.
Tyvärr slutade vår brokiga resa med en spottloska en kall vinternatt förra året. Det ångrar jag men det tar inte bort det som hänt innan. Inom dessa väggar lades grunden till den cyniska person jag blivit. Det är jag evigt tacksam för.

Nattklubb; Hot Company. Jag är ledsen, men om vardagkvällarna stundtals var magiska,skulle ni varit med om helgerna. Jag vet inte men jag gissar att Slitz hade satt en 5:a på "scoremöjligheter". Sånt är värt mycket. Sista året var förtrollningen bruten,dom unga ville inte längre ha mig,men glansåren finns kvar.

Klädplagg; Dom tveksamma kategorier som kan tänkas finnas här,skyller jag helt och hållet på min medskapare. Jag försöker bara göra vad jag kan av given förutsättning. Jag väljer att gå på personliga plagg och då står det mellan mina extremt slitna Adidasmjukisar eller min vita luvtröja som jag ännu inte riktigt ledsnat på helt.

Sätt att tillbringa en fredagkväll; Hot Co.......Nej okej. Skoj. Jag vill inte skriva krogen men en sån där kväll som kommer en gång om året....när man känner 20 personer på stället och man har allmänt roligt. Såna kvällar går inte helt att förbise här. En annan kandidat är en fredagsslutspelsmatch i hockeyn. Med brorsan. Såna kvällar kommer dock inte ens en gång per år. Jag drar till med en sommarkväll någonstans utomhus,när solen börjat gå ner men det fortfarande är varmt. Och man är med folk man gillar. Sällsynta men det skiter jag i nu ändå.

Film; Om en pojke. Sånt här är svårt och denna lista är tänkt att uppdateras ca en gång i kvartalet,men just nu blir det denna Nick Hornbybaserade film med Hugh Grant. En rik,rolig,charmig ungkarl med all tid i världen. Det är ett tilltalande upplägg.

Bok; Har svarat Brott&Straff förut och så sent som ett par dagar sen kallade jag Flyga drake för den bästa, men om jag ska gå på största läsupplevelsen så ligger Bilbo bra till. Boken före Sagan om Ringen-trilogin. Den var makalös när jag läste den för ganska många år sen.

Resa; Fram till år 2000 reste jag ganska mycket. Grekland,Turkiet,Mallorca,roadtrip i Europa bl.a. Efter det har det varit lite glesare mellan mina utlandsbesök....Helsingfors och Köpenhamn är, hur man än ser på det, ganska lite uträttat på 8 år. Så...Turkiet. 1996 med hela familjen. Det var innan mina mörka år tog sin början och jag vill tro att jag mådde riktigt bra här. Coco Jambo och Gloria Estefans Reach spelades och jag sprang från stånd till stånd för att pruta på fejkade fotbollströjor. Minns bl.a en Ajax och en Inter. Alldeles för stora var dom som alltid vilket var väldigt jobbigt.

Låt; Här finns det fler potentater än man egentligen orkar med. Vad man än svarar känns det aldrig riktigt bra. Jag gör det enkelt för mig och tänker inte ihjäl mig utan svarar I need a hero med Bonnie Tyler. Den står sig år efter år.

Album; Få skivor är bra rakt igenom. Jag kan låtsas vela här men kommer ändå svara Jerry Williams JW. Klandrar ingen som tycker det låter smaklöst och kanske till och med huvudlöst,men den spelades alltid under mina föräldrars hemmafester i Bagarmossen och senare Gubbängen och som liten grabb belägrade den mig. Och gör det än idag. ALLA låtar på skivan gör mig på 10-poängshumör och sånt kan inte vara vanligt.

Ost; Som sagt. Jag har inte valt kategorierna....Port Salut hursomhelst! Anar att det e tänkt att man ska nämna en snofsig fransk delikatessost här men sånt kan jag inte.

Öl; Tar egentligen vad jag kan och nöjer mig med det mesta förutom ljust amerikanskt urin. Jag väljer att vara exotisk och svarar Cobra. Indiskt öl som är mucho lättdrucket.

Vin; Än en gång. Jag är uppenbarligen ingen gourmand. Jag dricker nästan uteslutande Chill Out när det kommer till vin. Otroligt grått svar men alla kan inte vara vinare.

Skådis; Matt Damon. Tror jag. Eller kanske Sam Rockwell? Från Matchstick Men och Den gröna milen.

Dialekt; Norska! Vet att det tekniskt sett är att betrakta som ett språk men....Ge mig en norsk tjej och jag är kär. Undantagslöst.

Uttryck; Fan,jag mår lite illa. Önskar att det inte vore mina vanligaste ord och längtar tills den dagen jag inte känner mig nödgad att säga så med jämna mellanrum varje dag.

Fylla; Vet inte hur det står med andra men jag har nästan aldrig en bra fylla. Kan knappt dra mig till minnes någon enda. Har vissa bilder av en kväll på stället bredvid Marie Levaux. Mariatorget. H43? Jag dansade(!) upprepade gånger till Ulf Lundells Ut ikväll och minns att jag absurt nog hängde med i texten trots att jag inte hade något minne av att tidigare ha hört den. Men nu medans jag skriver Mariatorget så blir det mig uppenbart att jag måste gå tillbaka till när jag var 16. På sunkhaket Sjögräs. Min första utekväll i Sverige och senare under natten begick jag ännu en debut. Sen studsade jag hem genom stan och lyssnade på Metallicas Turn the page och kände mig på toppen av världen.

Ställning; 2-1 efter två sena Djurgårdsmål.

Bittraste speltorsk; Här står det mellan två. TBS och Aleks "Feministen" Sinic. När jag tänker efter är det inget snack. Ingen matchar Aleks efter en uttdragning på rivern. Ingen. Han kan gå från absolut solskenshumör till självmordskandidat inom loppet av en sekund.

WTF; Alla dessa modebloggar med 100 000-tals läsare eller kanske Erik Gadds nya låt. Kan han verkligen se folk i ögonen och säga att han gillar det han hör?

Utskrivna recept; Lyckopills. Alla dagar i veckan. Jag slutade tvärt och vi har alla sett resultatet av det. Stor chans att jag återupptar dom innan året är slut.

Horunge; Här hade jag tänkt mig Erik Gadd men det kan bli tjatigt. Daniel Fernholm. "Mannen" som i Djurgårdsdress påstod sig vara född Djurgårdare och jada jada jada. Drog sedan till Linköping när dom erbjöd lite extra pengar. Ser ut som stryk och sköt ut oss ur slutspelet för någon vecka sen. Känns som ett bra val här trots att jag ofta har svårt för häxjakter på spelare som byter klubbar på ett kontroversiellt sätt. Bubblare; Anders Lindh,linjedomare. Mannen som 2001 förstörde min födelsedag på grymmaste sätt när han felaktigt vinkade bort Stefan Rehns övertidsmål mot GIF Sundsvall,i den näst sista omgången. Har aldrig kastats så fort mellan gränslös lycka och bottenlös sorg. Guldet gick sedan till Hammarby.

Köp på Konsum; Young Guns II som jag till stor förvåning fann i den låda DVD-filmer jag stod och rotade i för ett par veckor sen. Jag hade ettan på DVD och tvåan på VHS. Bubblare; Dom pyramidformade Sunkisar man hade med sig på utflykter med dagis. Men kan inte tänka mig att jag betalade så vore fel att ta med dom här.

Hörna; Toni Kuivastos nick fram till 1-0 mot Helsingborg(?) 2003(?). Jag gissar på att Sjölund slog hörnan och jag vet bestämt att vi vann med 1-0 efter ett par raka förluster. "Back to basic" sas det från Snuffe innan match och så blev det. En stabil återgång till vinstspåret och fortsatt färd mot guldet.

Folkslag; Asiater. Bespar mig lustiga kommentarer,det här grundas allena på den thailändska jag var kär i i sexan.


Nu väntar vi in systerbloggens alster. Och kom ihåg att det här bara ska vara en signal om kommande stordåd.

Bar Tender


8 aug gifter sig farsan. Ikväll frågade han om jag och Ludde kan tänka oss att agera bartenders under kvällen. Det kan vi naturligtvis så nu hoppas jag pappa tar sitt förnuft till fånga och bjuder in kreti och pletis barn. Döttrar.

Brorsan


Hade också ett riktigt jävla pangsamtal med brorsan ikväll. På telefon. Om det i vanliga fall flyter på bra,så satt allt som en smäck nu och jag kände hur glad jag e över att ha en sån brorsa. Grumlas lite av att jag druckit ett par öl. Lite trist att man oftast e så oerhört mycket bättre på alla sätt och vis när man har en bra berusning. Borde inte behöva vara så. Ändå bättre än om samtalet aldrig hade ägt rum.

Flyga drake


Just det. Läste ut Flyga drake inatt. Gick inte att sluta. Det e den bästa bok jag läst. Så känner jag ofta om min senaste bok men den här var.....omkullkastande. Inte många här i världen skulle kunna dikta ihop en lika sjuk historia som denna. Och denna e sann. Har inte förmågan att förklara på ett bättre sätt men ni måste faktiskt läsa den. Läser ni något alls så läs den. Och ha tålamod. Sista 100 sidorna är obeskrivliga.
Att du inte gjorde det mer tydligt för mig S? Var ju på vippen att den fastnade i bokhyllan...Var mer tydlig nästa gång du springer på en nötbok.

Jungle Party


Ludde är på besök. Det e tv-spel och en back öl som gäller. Efter ett par tre öl blev det mer och mer vinnarskalle. Fula ord haglade och dom haglade ljudligt. Då plingar det på dörren. Jag öppnar i långkalsonger och tittar ut på sex stycken poliser. Ludde,även han i långkalsonger, drar snabbt på sig jeansen i vardagsrummet vilket antagligen inte hjälpte den obefintliga heteroviben i lägenheten.

Känns inget bra att ha låtit så mycket att någon granne känt sig tvungen att ringa 112 men.....Var ganska lugnt ändå. Och varför kommer dom 6 stycken nu och bara 2 förut när jag ringde?

Imorgon blir det utgång. Så känns det nu iaf. Och känner jag som idag så kommer det om inte annat bli ett mail som ska skickas långväga. Jag har stora planer. Återigen. Ett mail låter kanske inte världsomvälvande men vänta bara....slår det väl ut så kommer denna blogg aldrig mer bli sig lik.


Nu är jag väldigt överdriven men det är rätt kul ibland. Back to msn.

Nattmål



image64


Fan vad jag kommer vara fit när jag blir äldre!


Imorrn får den som vill,ringa och väcka mig runt 13. Så man inte hamnar snett på dygnet.

Mot solen


Jag är halssjuk. När jag e klar med det blir det vårstädning både fysiskt och sinnligt. Hej.

lhnlijhlijhijhijhnikjik


Tack för den där du uppe. Ut ska vi och ditskickade ska vi bli av Daniel jag e så äcklig så jag finns inte Fernholm,som avgör med det mest absurda mål jag nånsin sett. Härligt! Nu mår jag bättre.

Klockan slår?


En Djurgårdsvinst idag skulle kunna svänga den här pendeln ordentligt. Kom igen nu snälla Djurgårn.

Glada är människor som inte vet bättre


Nej,känner att det e läge att krypa in i en omhändertagande depression snart. Var ett tag sen.
En av mina bästa veckor under jobbet på förskolan,var när jag hade en sådan. Gick omrking totalt likgiltig och mådde paradoxalt nog ganska okej. En sån vill jag ha igen.

det var det det


Inatt drömde jag att kvällens domare skulle vara en fitta. En åsna,en hora som ca 70 kvällar om året får åka omkring och göra sitt jobb så fruktansvärt uselt. Och det var en sanndröm igen!

Dick Axelsson


Natten innan gårdagens hockeymatch på Hovet drömde jag om hockey. Visserligen mötte vi Färjestad och visserligen hade vi Mats Sundin i laget,men.......Dick Axelsson gjorde 1-0.
Det gjorde han om ett par timmar senare på riktig is. Är jag den nya Saida?

Matchen i sig var fruktansvärt rolig. Blir mest fånigt när man ska ge sig in på å beskriva stämningar så jag ska inte göra det,mer än att säga att det var galet. Och att långsidorna blev rena rama klacksektionerna under sista perioden.

Enda orosmolnet jag hade efter matchen var varför pappa inte längre reser sig upp vid mål. Jag förstår det inte.
Det ska vara en reflexmässig handling. Han blir 85 år i mina ögon.


På kvällen följde ännu en megablöt utgång. En riktigt rolig en men fortfarande inte fri från jidder. 10 minuter innan stängning blir jag hämtad på dansgolvet och utkastad. Det hade jag svårt att ta så fortsatte tjafsa utanför. Bara tur att jag slapp undan lindrigt. Jag måste ta mig i kragen och inse att det är ett barnsligt beteende.


Hela dagen idag har jag mått skräp. Nya tag imorn då vinst i Linköping står på menyn. Krockar med första mattelektionen vilke inte är så jävla bra. Men det får gå. Blir en sjukanmälan och sen försöka ta mig dit nästa gång.


Tillägg; Igår sänkte jag temperaturen i min kyl till 4+. Det är det bästa jag har gjort. All dricka blir oändligt mycket godare när den e snudd på iskall.


Audrey


image63


Den ska jag se snart. Mina förväntningar efter boken är skyhöga.

Nightwish


Inom kort ska jag köpa upp mig på en drös Nightwishskivor. Ni hörde rätt. Schlagerhomot ska ge sig på metal.
Om det är rätt genre.


Ps; Blir alltid glad när jag får skriva genre. Glad för att jag någon gång lärt mig hur det stavas. Så jag slipper skämma ut mig med Schanger.

BTW


image62

Konungens Återkomst


grav existensiell ångest
fågelvkitter,må hata dom men
dr glas uppföljare,nåt för kennet?
vmkrönikan "stå kvar i mitten om han skjuter där nU"
psykologen i scrubs,schulman
hockey vs schlager
oro inför fotbollssäsongen


Det är dessa stödord vi har att jobba med såhär klockan 5 på morgonen. Vi tar dom i tur och ordning och ser vad det blir.


Första talar ganska mycket för sig själv. Jag har mer eller mindre svår ångest ibland. Över att finnas till. Ser man till hur jag lever är det inte ett dugg konstigt tycker jag själv. Därför skulle jag,och nu struntar jag i turordningen,fixa en psykolog igen som sagt. Och jag tror jag är ute efter en typ som Dr Cox kille i Scrubs. En man kan sitta och vässa mot,och en som får mig att kunna göra det. Istälelt för någon tafatt tjej som blott pratar om vikten av mat och sömn.
När jag läser om Alex Schulmans sessioner med sin gubbe föreställer jag mig att det liknar det jag vill ha.
Sen kanske rubbet är fiktion,det är svårt att veta i den bloggen.

Jag har en kandidat i min husläkare. Enda problemet är att han då är läkare och inget annat på papperet.


Fågelkvittret var något jag kände hade en befogad plats här när jag hörde det för någon timme sen. Jag hatar fåglar djupt,men deras läten e fantastiska och man glömmer det varje vinterhalvår.


Dr Glas. Läste den nyss och gillade den mycket så jag blev glad när jag kom på att en Benght Olsson för ett par år sen skrev en uppföljare,eller snarare en parallellhistoria, till det hundra år gamla originalet. Den står näst på tur på inköpslistan.
Att KS(.blogg.se) står med i mina noteringar beror på att han,liksom jag,bär på vissa författardrömmar, och detta att skriva en uppföljare,tycker jag är en cool idé. Så jag slänger ut det som inspiration till K om det skulle gå i stå med hans nuvarande projekt.


Krönikan som kom efter Fotbolls-VM 94 är bland det bästa som gjorts i ljud och bildväg, och en kommentar som är smått osannolik är den under straffsparkarna mot Rumänien. Nu minns jag inte om det är Hegerfors eller Lindeborg eller Svennis som säger den men.......sekunden innan Petrescu(?) skjuter sista sparken säger vår man "Stå kvar i mitten om han skjuter där nu..." En ganska obegriplig kommentar egentligen.
Men straffen går ungefär i mitten och Ravelli,slänger sig visserligen,men får upp handen i mitten av målet och Sverige är vidare. Jag tycker det är otroligt.


På lördag krockar två saker som egentligen inte ska få krocka. Schlagerfinalen och Djurgårns slutspelsmatch. Det är egentligen inget svårt val alls men jag undrar lite hur Sanna ska klara sig utan mina röster.


Avslutningsvis då. Mår lite dåligt inför kommande fotbollssäsong. Inte så mycket över att vår trupp ser relativt blek ut,vilken den gör,utan för att jag inte gillar mitt ölsinne längre.
Och i år kommer jag sitta med två hyenor,beautifuls.blogg och highvalley.blogg. Det kommer bli dyngsurt och absolut jävligt roligt,men en liten liten röst i mig säger att den skulle må bättre av att......ställa in. Och göra något annat. Faktiskt. Det kommer inte hända och det kommer inte påverka min insats under året,men jag ville iaf hedra denna röst genom att visa att jag noterat den.


Strax blir det Scrubs och sen tar jag mig upp för syskonhäng imorgon kväll. Eller så sover jag hela dagen. Båda alternativen känns överkomliga just nu.

Dollar Ragnar,dollar


Dollarn är snart under 6 och jag undrar om det börjar bli dags att ta ut det man har? Vore ju försmädligt att bli pank på en sån grej. Valutaras.

Percival


Will i Om en pojke har jag många gånger nämnt som en förebild.
En nyare variant är Dr Cox i Scrubs.
Med den nya teven och lite öl är det inga mil.....

Måste köpa hem whiskey imorn.


image61

Kanna på


Lyckades inte stå emot ölen idag heller. Öppnar man kylen och möts av 13 st glänsande kalla Grolsch,vore det ett brott att inte ta dom. Men jag håller mig lugn och dricker med måtta. Laddar istället inför imorrn så den förlorade sonen från Örebro kommer hem. Planen e tv-spelsturnering på Black Beauty och sen utgång.
En utgång som med lite tur kan innehålla ett möte med min följetong med initialerna HH.

Mer har jag inte att säga för närvarande. Kanna på.

Ally


Mycket klipp och bilder just nu men det får ni leva med. Går det att inte bli glad när man lyssnar på den här?



Problaby the best son in the world(nåja)


Blev en hel jävla del öl kvar från Champions Leaguekvällen igår och det utnyttjar jag idag. Berusning,poker och bra musik. Befriande att kunna ta en fylla ensam kl 16 utan att det gör varken från eller till på något sätt.

Och Chelsea på tv ikväll om jag är vaken vid det laget. Har redan haft upp-peppning med mitt lokala 7-11biträde,
När jag kom fram till kassan blottade han omedelbart en CFC-tshirt. Sen övertygade vi varann att det blir vinst ikväll.


image60


Tillägg; Har idag gjort en snäll gärning. Har beställt en kaffemaskin deluxe till mamma och hennes man. Kostade pokerpoäng. Ganska många. Tror trots det att jag fortfarande är lite back gentemot min mor...
Men man måste börja någonstans och sen pokern började gå bra har jag åtminstone försökt vara vaken för lägen att vara snäll mot henne.


Back to Stone roses nu. Mer lär följa i takt med att alkoholkonsumtionen gör sitt.

Bra låt


Hälsingland du farsans land
Det är kväll jag tar min dotters hand
Och går den lilla stigen ned mot tjärnen



Kanske inte dom största av rader, men ihop med musiken bildar det en inledning som lägger sig högt upp på min lista av inledningar på låtar. Man får mysiga bilder och en skön känsla. Resten av låten är också bra. Hälsingland,med Tomas Andersson Wiij.

Åter till pokerborden,där jag för tillfället blir misshandlad.


Ps; Tänkte ha "Tompa" som rubrik,men min fobi för en viss seriemördare(mytoman?) är så stark att jag inte förmår.


Svårförklarat det där, så fråga inte...Han och duvor är det läskigaste som finns på vår jord.

Black Beauty


Den här blev förresten min igår. Vi kommer redan bra överens.

image59

Heroes


Den här videon borde räcka som argument för alla som inte förstår det stora i att hålla på ett lag...på Djurgårn.


Jag är romanstoff


http://beautifuls.blogg.se/1204717560_morfin.html?

Ärvt mormors bacillskräck?

Calle Schulman skriver idag om hur proceduren ser ut när han går på offentliga toaletter. Jag hoppas åtminstone han menar det, och inte hans egna privata dass. Hur som helst. Precis så här går det till även när jag tvingas gå,och inte befinner mig hemma;


"Mina toalettbesök är lilla julafton för mina tvångstankar. Jag har så många tics så jag baxnar.
 I korthet: Tar en pappershandduk så fort jag kommer in. Så jag slipper röra något.
Anstränger mig för att inte röra behållaren. Fäller upp toa-ringen med högerfoten.
Kissar på toa-blocket, om det finns något. Så det kommer ut extra juice ur den. Så det luktar gott.
Stänger locket med pappershandduken. Kastar pappershandduken, och tar en ny.
Sätter på kranen på full värme och väntar. Vrider ned värmen, blöter ena handen, och trycker ut tvål med hjälp av pappershandduken. Slänger pappershandduken och tvättar båda händerna.
Drar ut en tio-femton pappershanddukar, och torkar mig vansinnigt. Drar ut en pappershandduk till med hjälp av en gammal, så jag slipper röra hållaren.

Öppnar dörren med hjälp av den nya pappershandduken.

Går vidare i livet
."



Sånt här blir jag glad av. Det här var en bra start på morgonen,att känna igen så totalt i något. Och det verkar vara pangväder ute.
Bra start som sagt.

Boston Bruins


Tippade en tvåa på Washington-Boston inatt. Efter 18 minuter står det 6-0.



Jag håller på Boston och jag sitter här och skäms och är rädd att det ska bli 15-0.

Dom smarta


Tittar på Luleå-Djurgårn. Luleå fick precis ett mål bortdömt. Helt korrekt beslut av domaren. Luleågrobianerna på läktaren väljer att skandera "Ut ur hallen domarsvin,ut ur hallen domarsvin!".

Hur tänker dom där? Bryta matchen? Fortsätta utan domare? Ta in en vikarie från läktaren?

Whats another year


Upp 10
11; Lunch med [email protected],
12-15; Fika och tvätt
15-19; Poker
19-21; Luleå-DIF
21-01; Msn och poker
01-03; Washington-Boston
03-04; Dr Glas

Sen sova. Så ser min dag ut.

Så här gör du för att bli ledsen


Jag borde sluta tilltalas av saker som den här videon. Hennes man hade dött strax innan den här konserten. Några år senare dog även den underbart, stört söta Laura,vilket gör det än lite sorgligare.....Vill man inte krama sönder henne? Fram med näsdukarna.